Pickleball

Wat is Pickle Ball?

Pickle Ball (of pickle ball) is een balsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert. De sport is voor alle leeftijden om fanatiek en op hoog niveau of recreatief tot op hoge leeftijd te spelen. Pickleball is een sport voor iedereen, alle leeftijden en alle niveaus! Het is makkelijk te leren en het geeft veel plezier.

De sport wordt gespeeld op een veld met dezelfde afmetingen als een dubbelspel badmintonveld. Het net is vergelijkbaar met een tennisnet, maar dan wat lager. Het spel wordt gespeeld met een harde ‘paddle’ en een harde, holle plastic bal met gaten.
Hoewel pickleball lijkt op tennis, zijn er belangrijke verschillen die pickleball meer toegankelijk voor met name kinderen en senioren maken. De belangrijkste van deze verschillen is de snelheid van de bal. Deze heeft een derde van de gemiddelde snelheid van een tennisbal. Even belangrijk is echter de grootte van de baan: iets minder dan een derde van de totale oppervlakte van een tennisbaan. Deze kleinere oppervlakte in combinatie met de langzamere bewegende bal en een onderhandse opslag maakt pickleball veel makkelijker te spelen dan tennis.
Het pickleball  veld is vergelijkbaar met een dubbelspel badmintonveld. De werkelijke grootte van het veld is  is 13,4 x 6,1 meter (44 bij 20 ft) voor zowel dubbel- als enkelspel. De nethoogte is 91,4 cm (36 inch)  aan de uiteinden, en 86,4 cm (34 inch) in het midden. Het vak tussen de servicelijn en het net heet de non-volley zone en hier mag je alleen inkomen als de bal eerst gestuit heeft. Volgens de officiële maten moet de kitchenlijn iets verder van het net liggen dan bij een badmintonveld (op 2,13 meter van het net ipv 1,98 m).
Vraag naar de mogelijkheden.

Vragen? Neem contact met ons op: